بسیاری از سرآشپزان از قارچ دنبلان یا ترافل به عنوان “الماس آشپزخانه” یاد میکنند و عدهای دیگر بوی معطری را که این گنجهای خوشمزه میبخشند، دوست دارند. دنبلان کوهی به ویژه در تهیه انواع سسها، سوپها، سالادها و غذاهای ایتالیایی نقش دارد. دنبلان سفیدی به اندازه یک توپ فوتبال آمریکایی که بیش از 4 پوند وزن داشت به تازگی با قیمت 61.250 دلار در حراج ساتبی (Sotheby’s) در نیویورک فروخته شد. در این مطلب ما به شما 5 دستور پخت با دنبلان کوهی را آموزش میدهیم.
کباب کردن دنبلان کوهی معمولترین شیوه خوردن این خوردنی کمیاب بین ایرانیان است؛ اما در گذشته با آن قیمه و قورمه هم درست میکردهاند و مانند خورش به کار میبردهاند.
دنبلان کوهی شـامل مقـدار زیـادی از نوعی آنتی اکسیدان قوی به نام «ارگوتیونین» است که برخلاف آنتیاکسیدانهای دیگر در فرایند پخـت و پـز از بـین نمیرود. بنابراین شما میتوانید با خیال راحت قارچ را بجوشانید و در سوپ بریزید بدون اینکه نگران از بین رفتن آنتیاکسیدان آن شوید.
در اینجا دستور پخت 5 غذای ایدهآل که طعم آنها با دنبلان کوهی بسیار شگفتانگیز میشود را برای شما آوردهایم.
-
اسپاگتی با دنبلان کوهی
مواد لازم
- 100گرم دنبلان سیاه
- 1 بسته اسپاگتی
- 150گرم روغن زیتون
- 10 برگ ریحان
- 1 حبه سیر
طرز تهیه
- دنبلان کوهی را به قطعات ظریف برش دهید و با روغن زیتون و برگهای ریحان مخلوط کنید در حالی که سیر پوستکنده را هم درون آن می ریزید.
- مواد فوق را در ماهیتابه به همراه مقداری مایع پخت ماکارونی مخلوط کنید.
- ماکارونی را در آبجوش و نمک بپزید.
- ماکارونی را پس از پخت (به صورتی که نه خام و نه له شده باشد) آبکش کنید. و با دنبلان کوهی و روغن مخلوط کنید. سپس ریحان و مقداری روغن به آن بیفزایید و در صورت لزوم بشقاب خود را با برشهای دنبلان کوهی تزیین کنید.
-
اسپاگتی با کنگرفرنگی و دنبلان کوهی
مواد لازم
- 1 بسته ماکارونی تالیارینی
- 60گرم پنیر پارمزان
- 60گرم دنبلان سیاه
- روغن زیتون
- 4 عدد کنگرفرنگی کوچک
- 1 قاشق غذاخوری جعفری خردشده
- 1 حبه سیر
- 2 قاشق غذاخوری خامه
طرز تهیه
- با جدا کردن برگهای بیرونی و بریدن قسمتهای بالای کنگرفرنگی خود را آماده کنید طوری که فقط ساقه و برگهای نرم که باید برش بخورد باقی بماند.
- روغن زیتون خود را گرم کرده و کنگرفرنگی و سیر را به مدت چند دقیقه بپزید. چهار قاشق غذاخوری آب اضافه کنید و کنگرفرنگیها را بپزید سپس نمک، فلفل، جعفری و خامه را اضافه کنید.
- ماکارونی را پخته و با کنگرفرنگی و پارمزان مخلوط کنید. سپس مقداری ترافل اضافه کنید تا به طور موثر با ماکارونی و سس مخلوط شود.
- غذای خود را با برشهای ترافل تزیین کنید و کمی پارمزان برای سرو آن اضافه کنید.
-
ریزوتو با ترهفرنگی، قارچ دکمه ای و قارچ دنبلان
مواد لازم
- 2 عدد ترهفرنگی بزرگ
- 1 قاشق غذاخوری روغن ترافل سفید
- 450 گرم قارچ دکمه ای
- 4/3 فنجان خامه
- 1 پیاز بزرگ
- 4/1 فنجان کره
- 1 قاشق غذاخوری برگ آویشن خردشده
- 1 پیاز خردشده بزرگ
- 2 فنجان برنج ریزوتو
طرز تهیه
- تره فرنگی و خامه را در یک قابلمه تفت دهید.
- قارچها را در فر با دمای 400 درجه فارنهایت بپزید و با نمک و فلفل طعمدار کنید و در عین حال مطمئن شوید که لبههای آن قهوه ای روشن است.
- کره را در ماهیتابه ذوب کرده و پیاز را اضافه کنید، به مدت 5 دقیقه به آرامی بپزید سپس با برنج یک یا دو دقیقه مخلوط کنید. اجازه دهید مواد حدود 20 دقیقه بپزد تا برنج شما ترد شود، سپس ترهفرنگی، قارچها، کره و دنبلان کوهی را اضافه کنید.
- بشقاب خود را برای سرو با جعفری تزیین کنید.
-
پاستا با سس دنبلان کوهی
مواد لازم
- 200گرم دنبلان کوهی سیاه
- 4/1 حبه سیر
- 6 قاشق غذاخوری کره
- 270گرم پنیر پارمزان
- 3/1 فنجان خامه
- 1 فنجان شیر
- 1 فنجان آرد
- نمک و فلفل
- 4عدد تخم مرغ
- 1 فنجان آرد گندم سیاه
طرز تهیه
- برای تهیه سس، دنبلان کوهی خردشده را درون یک تابه با کره، خامه، نمک و فلفل مخلوط کنید.
- تخم مرغ و آرد را با هم کاملاَ مخلوط کنید، سپس نمک و شیر اضافه کنید.
- خمیر را به شکل گلوله های کوچک فرم دهید و به مدت 5 دقیقه درون آب جوش بیندازید.
- سپس در یک صافی آبکش کنید.
- پاستا را با سس و پنیر پارمزان مخلوط کرده و با مقداری برش دنبلان کوهی سرو کنید.
-
پاستا صدفی با روغن ترافل و پنیر روی پوره نخودفرنگی
مواد لازم
- 150گرم روغن دنبلان کوهی
- 400گرم پاستا صدفی
- 150گرم نخودفرنگی
- کره
- 1 عدد پیاز
- روغن زیتون
- 80 گرم پنیر پارمزان
- مریم گلی، رزماری و آویشن
طرز تهیه
- پیاز را خرد کرده و با مقداری روغن زیتون سرخ کنید. سپس نخودفرنگی را با مقداری نمک اضافه کنید تا 6 دقیقه روی حرارت زیاد بپزد.
- پنیر را به نوارهای ریز خرد کنید.
- کره را در یک ماهیتابه ذوب کنید سپس سبزیجات را روی حرارت کم مخلوط کنید و روغن دنبلان کوهی را اضافه کنید.
- پاستا را در آب جوش با نمک طبخ کنید تا نرم شود سپس آبکش کنید.
- پاستا را درون ظرف با دنبلان کوهی، پوره نخودفرنگی و برش های ظریف پنیر سرو کنید.
برای خرید دنبلان کوهی به فروشگاه ما مراجعه نمایید.